Így készítsd el a hozzád illő, trendi bronzos sminket

Bronzos sminkek a kifutókról, lépésről lépésre leírással

A tavaszi-nyári trendsminkek között szinte minden évben megtalálod a bronzos változatokat. Felbukkannak a klasszikusan ragyogó, napsütötte változatok, mert azt a friss, természetes hatást, amit sugallnak mindannyian szeretjük, hiszen bármikor, bármilyen helyzetben bátran számíthatunk rá. Nézzünk pár trendi, bronzos sminket a 2015 tavaszi-nyári kifutókról!

Így készítsd el az Emilio Pucci -féle, klasszikusan bronzos változatot:



1. Használj ragyogó primert, mint amilyen a Hera Magic Starter, mert a bőröd egységesebb és hidratáltabb lesz, így a bb krém még természetesebb, ragyogóbb hatást kelt.

2. Jöhet a bb krém. Vékonyan vidd fel, hogy a végeredmény könnyed legyen! Csak oda vigyél fel korrektort, ahová nagyon szükséges. Minél „élőbb” a bőr, annál jobb.

3. Vékonyan kontúrozd a szemed csokoládébarna ceruzával. Ha sötét az íriszed, válaszd inkább a feketét!

4. Jöhet a bronzosító, mégpedig fényes, ragyogó változatban. Oda vidd fel, ahol a nap természetesen „fogja meg” az arcod, azaz kapjon a homlok, az arccsont, a szemránc fölötti rész és az állcsúcs.

5. Ezután egy kevés barackos pirosító kerüljön az arccsont belső és felső részére, ahogy a ajkak is lágy, meleg tónusú rózsaszínnel mutatják a legharmonikusabb hatást, mert ez azonnal üde frissességet kölcsönöz az arcodnak. Kész is vagy.

Így készítsd el az elegáns, Ralph Lauren -féle bronzos sminket:



Időtlen, könnyed smink, igazi játék a fénnyel és a textúrákkal. Az ilyen smink alapja tudatos, minőségi termékek választása, és nem mellesleg a tökéletes bőrápolás. Minél jobban készíted elő a bőröd, a végeredmény annál inkább ezt a légies, természetes könnyedséget tükrözi majd vissza.

A rendszeres hámlasztás, a bőregységesítő maszkok és a hidratáló szérumok feltöltik és a üdévé teszik a bőrt, hogy kevés sminkkel, a vonásaid természetes szépségét hangsúlyozhasd.

1. Az előkészítés után vékonyan vidd fel a BB vagy CC krémet.

2. Adj fényt a stratégiailag fontos helyeknek! Vigyél fel fényes primert, vagy ragyogó hatást adó port a belső szemzugba, a szem alatti részre, az orrnyeregre, az orrcimpákra, az arccsont tetejére és a szemöldök csúcspontja fölé egy vonalban.

3. Most következik a bronzosító, amit az arccsont vonalát követve emeld ki a formát, de ne „csak” az arccsont alatti részre tegyél belőle (mint árnyékoláskor), hanem vidd fel szinte a tetejéig! A homlok közepe, két széle, és az áll vonala szintén kapjon belőle. A szemráncba is tehetsz, hogy kiemeld az íriszed.

3 b. Az arccsont tetejére vihetsz fel egy kevés aranyos fényt, ha a bőröd melegebb tónusú.

4. Az ajkaidra ütögess egy kis korallos rúzst. Így a végeredmény élénk lesz, mégis elegánsan természetes. A szemöldököt emeld ki, és fésüld át! Majd a szempillaspirállal fejezd be a sminket. Ha a klasszikus fekete helyett barnát választasz, melegebb hatást kap a sminked. Ha a bőröd sötétebb tónusú és/vagy a z íriszed sötét, akkor viszont maradj a feketénél.

Így készítsd el a strukturált, Balmains -féle bronzos sminket



Ez a bronzos smink nem a könnyed, „most jöttem a nyaralásról” érzést hozza, hanem az arcvonásait emeli ki és hangsúlyozza. Azzal hogy a smink többi része természetes hatású és visszafogott, valóban az egyedi adottságaid kerülnek a középpontba.

1. Alapos hidratálás után válassz nem túl ragyogó BB krémet. Ha vannak bőrhibáid és pattanásaid, jól fedő korrektorral fedd le őket.

2. Egy folyékony, világos korrektorral emeld ki az arc középső részét. Tegyél a belőle a homlok közepére, a szemöldök íve alá és fölé, az orrnyeregre, az ajkak ívének tetejére, az állcsúcsra. A belső szemzug után világosítsd vele a szem két sarka és az orrcimpa alkotta háromszöget.

4. Válassz sötétebb bronzosítót és fuss át vele az arc körvonalán, és a szemráncon, majd az arccsont alatti árnyékot határozottan mélyítsd el vele. Egy tiszta sminkszivaccsal finom átmenetet készíthetsz, de választhatod azt is, hogy a széleket egy világosabb bronzosítóval lágyítsd.

Ha világosabb, hűvösebb tónusaid vannak, akkor a választott bronzosító is legyen hűvös tónusú, amit egy barackosabb színnel a körvonal mentén lágyíts, ahogy azt a Prabal Gurung kifutóján láthattad:

Melyik a kedvenced?