Így emeld ki a színváltós zöldes-barna szemet… Mármint sminkkel.

Mik a legelőnyösebb színek a mogyoróbarna szemhez?

Hívják színváltós szemnek, hívják mogyoróbarnának, a negatívabbak mocsárszínűnek (hihetetlenül kreatívan tudjuk leértékelni magunkat), most határozzuk meg zöldes-barna szemként. 

Személy szerint nagyon szeretem ezt a szemszínt, mert attól függően, hogy hogyan sminkelem egészen másnak látszik az írisz. De persze nem csupán a smink tehet erről, hanem a hangulat vagy a lelkiállapot is.

Mitől ragyog a mogyoróbarna szem a legjobban?

A legcsillogóbbnak akkor tűnik a zöldesbarna íriszed, ha kiemeled a benne lévő ragyogó fénypontokat. Azok a huncut kis arany pöttyöcskék pedig akkor tündökölnek a legszebben, ha a sminkedben is van egy kevés, világos aranyszín. Az arany mikrocsillámok eszméletlen gyönyörű hatást adnak. Mehetnek a belső szemzugba vagy a mozgópontra (a szemhéj írisz fölötti részére) akár egy másik szín fölé, extra hatásnak.

A világító macskaszem titka

Minél pinkebb vagy pirosabb a szemfestésed, annál élénkebb zöld lesz a szemed, pláne ha ezt a hatást fekete kontúrral párosítod. Ha pedig formára hegyesre alakítod a külső sarokban, akkor a macskás hatás garantált.

Milyen zöld a legelőnyösebb?

A gazdag fenyőzöld és a kékes zöldek elegáns hatást adnak a sminkednek. Az élénkzöld és fűzöld pedig inkább az életteliségét emeli ki a tekintetednek. Ha pedig az elegánsabb, hűvösebb zöldeket ezekkel az élénk árnyalatokkal kombinálod, a végeredmény lehengerlő lesz.

Mi a helyzet a barnákkal?

A klasszikus barnákért bármikor nyúlhatsz. Különösen finom hatást ad, ha a semleges tónusú barnákat kevered egymással. A bézs és a krémszín csodásak lapnak. Egy kevés karamelltől pedig a szem még inkább életre kel.
A vöröses barnákkal ismét a zöldes hatást emeled ki.
A szexi, füstös szemfestés feketével, metálosabb barnával és egy kis arannyal igazi wow hatást ad.:)

Mit válassz különleges alkalmakra?

Most jöhet a lila… Lehet fényes vagy matt, csak feltűnő legyen. A padlizsán, az indigó, a püspöklila, a burgundis lilák álomszépek. Ha arannyal és feketével kevered őket, máris nyert ügyed van.

És amikor romantikus, nőies hatásra vágysz?

A lágy, puha rózsaszín és a mályva nálad abszolút nyerő. Akár önmagukban, akár más színekkel keverve, máris tiéd a terep.:)