Hogy is van ez? Milyen rúzshoz milyen pirosító illik?

Te jól csinálod?

A pirosító sokaknak az egyik legnagyobb talány. Hogyan vigyem fel úgy, hogy ne legyen túl erős? Ugyanakkor üde és életteli hatást adjon, emelje ki az arccsontomat és illeszkedjen a saját tónusaimhoz is…

És akkor még a smink harmóniájáról nem is esett szó. A következő tippek segítenek, hogy jobban el tudj igazodni a pirosítók világában, hogy a végeredmény pontosan olyan szép legyen, amilyennek azt te szeretnéd.

Pink rúzshoz

A pink különböző árnyalatai pár éve lettek különösen népszerűek. Akár a trendi matt, akár a szaténfényű vagy a csillámos változatot is választod, a pirosítást nem érdemes kihagyni.

 Akkor jársz a legjobban, ha a pirosítód színe tónusban megegyezik a rúzsod árnyalatával, de mégsem teljesen ugyanaz. Azaz pink rúzshoz a legjobb egy halványrózsaszín pír, vagy akár egy neonpink is jöhet. Ha teljesen biztosra akarsz menni, felviheted a rúzsod egy halványabb, jól eldolgozott változatát.

Vörös és bogyó színű rúzsokhoz

Akkor ezek után mi passzol a legjobban egy vörös vagy akár egy bordós rúzshoz? Például akár a pirosító helyett inkább a highlighter. Azaz elhagyhatod a pirosítót, és az arcod ívet nem annyira színnel, mint inkább világos tónusokkal, lágy fényekkel emeled ki, hogy az ajkaid legyenek a leghangsúlyosabbak.

 Pirosítóból a megint a rúzs tónusára érdemes figyelned, azaz egy lilás-vörös rúzshoz inkább hűvösebb tónusú pírt válassz, míg egy meleg vörös rúzshoz jöhetnek a melegebb árnyalatok. Az ilyen erősebb színű rúzsoknál a pirosító legyen finomabb, áttetszőbb.

Milyen pirosító illik a natúr rúzsokhoz?

Ha a natúr ajkakat állítanád a sminked középpontjába, akkor a pirosítód legyen halvány és természetes hatású, hogy ne vonja el a figyelmet a szádról. A halvány, krémesebb rózsaszín pirosítók a legideálisabbak ehhez a hatáshoz.

Választhatsz olyan pírosítót is, ami megegyezik azzal a színnel, amilyen az orcáid természetes pírja, de ilyenkor is a visszafogottság a kulcs.