Ha barna szemmel születtél, akkor mázlista vagy

Milyen színekkel emelhetek ki a legjobban a barna szemed?

Ha összeszámolnám, hogy hányan kérdeznek a legideálisabb szemfestés színekről, akkor a barna szeműek vezetnének. Ők azok, akik általában a legtanácstalanabbak a megfelelő árnyalatokkal kapcsolatban. Sőt amíg a többi szemszínnél a színkörből merítünk, ők nem találják magukat rajta. Sokkal kevesebb cikk és tanács szól nekik. És nem azért, mert elfelejtkezünk róluk, hanem mert nekik egy kicsit könnyebb a dolguk…

Miért mázlisták a barna szeműek?

Mert ők sokkal szélesebb színpalettáról választhatnak, mint a többiek. Legyenek azok élénk színeke, lágy pasztellek vagy izgalmas metálfényű árnyalatok, sőt mások mumusa: a kék is csodásan tud mutatni, ha…

Mi az, amit alapvetően észben érdemes tartanod, ha barna a szemed?

Ha barna a szemed, és ez különösen igaz a sötétebb barna szemre, akkor fontos, hogy legalább a felső pillák vonalát húzd ki sötét szemceruzával vagy tussal. Nem kell, hogy ez a vonal feltétlenül vastag legyen, de a te különleges íriszednek szüksége van arra a keretre, amit ez az ív megad.

Tényleg a föld színek a legelőnyösebbek?

Itt az a válasz, hogy attól függ. Ha a tónusaid melegek, akkor valószínűleg a bronzos, csokoládés, karamelles árnyalatokat imádni fogod, de ha amúgy hűvösebbek a tónusaid, és főleg, ha az íriszed sötétbarna, akkor inkább a hűvösebb tónusok az igazik (vagy a kettő keveréke).

Amíg sokan azonnal az aranyért nyúlnak, azt javaslom, próbáld ki az ezüstöt, és a tekinteted máris misztikus fényben tündököl.

Mik még a  különösen előnyös színek?

A kékek rajtad mesésen mutatnak. Az élénk kobaltkék, az elegáns tengerkék vagy a selymes fényű, lágy babakék irigylésre méltó rajtad (csak ne felejtsd el a tusvonalat)!
És mi a helyzet a türkizzel vagy jégmadárkékkel? Valami fenségesek. Főleg, ha csokoládébarnával kevered őket.

A zöld variáció legyenek bár aranyfényű zöldek, vagy akár a hűvösebb keki, gyönyörűen mutatnak rajtad. Egy kevés rézszín a szemed külső sarkában azonnal élénkebbé varázsolja a tekinteted. A sötétlila és a fekete pedig azonnal elegánssá tesznek. Legyen az füstös szemfestés vagy egy érdekes kombináció, te magabiztosan viselheted őket. És bátran kísérletezz, főleg a metálfényű, ragyogó színekkel, te mesésen mutatsz bennük. Nem hiszed? Akkor itt az ideje, hogy kézbe vedd az ecseteidet, és kísérletezz! :)