Biztosan jó helyre viszed fel a pirosítót?

A számodra legideálisabb hely és felvitel

Most már sokat tudsz az arcformádról és a leggyakoribb hibákról, amiket a pirosításnál elkövethetsz, így ezekre már nem térünk ki külön, hiszen az a cél, hogy mielőbb elégedetten nézhess a tükörbe.

Vékonyítson, vastagítson, formázzon vagy lágyítson?

Amit az optikai illúziókról tudunk, most is érvényes. Ha pedig mindezt összekapcsolod az arcformáddal, máris pontosan tudod a legjobb helyet a pirosítónak, azaz:

::: Ha vékony, hosszúkás az arcod, akkor minél vízszintesebb a pirosító vonala, annál előnyösebben áll majd.
::: Ha viszont kerek az arcod, akkor a szinte függőleges felvitel nyújtani fogja az arcod.

A klasszikus, átlós felvitel szinte mindenkinek jól áll, de ha szív alakú az arcod vagy szögletes, gyakran az arc almácskáinak a kerekded pirosítása adja a legszebb hatás.

Szintén a kerekebb arcforma, vagy lágyabb arcforma az, ami profitál abból, ha a pirosító egyben formázza is kicsit az arcot, és a jól kirajzolódó arccsontok illúzióit kelti. Vagyis a kicsit lejjebb vitt pirosító hatásosan emeli ki az arccsontokat. Kicsit szívd be a bőrt, és a legmélyebb részen legyen a legsötétebb a pirosítás. Finoman dolgozd el felfelé!

Pár dolog, amire érdemes odafigyelned:

::: Ha túl tágaknak ítéled meg a pórusaidat, a mattabb pirosító előnyösebb a számodra a ragyogónál.
::: Amennyiben a szemed környékén több ránc található, ne mosolyogj a pirosító felvitelekor, mert a ráncocskák miatt foltos lesz a pirosítás.
::: A pirosítás legalább két ujjnyira kezdődjön az orrtól, különben az orrod túl pirosnak tűnik majd.
::: Válassz megfelelő méretű ecsetet, mert ha túl kicsi az ecset, akkor foltos lesz az eldolgozás. Ha túl nagy, akkor túl nagy területet fed le, és elveszik a formázó hatás.