Az 5 legmenőbb sminktrend az idei szezonra

Tudod milyen gyönyörű sminkeket kínál neked ez a szezon?

Ez az ősz a magabiztosságról szól. Olyan színekről és formákról, amikre a lelkünk mélyén régóta vágytunk. Lehet, hogy csak egy-egy elemet használsz belőlük, de ahogy a képeken is láthatod, nem kell megállnod egyetlen trendnél. Használd fel mindazt, amit csak szeretsz, és ragyogj kedvedre!

Trend 1: Kék és zöld fókusz

A kék és a zöld különösen fontos szerepet játszanak az idei szezonban, akár önmagukban, akár egymással keverve. Lehet, hogy az élénk kobalt kék a te színed? Talán acélkékre szavaznál? Vagy inkább az elegáns zafírra, esetleg a smaragdzöldre vágysz? Bátran válaszd a kedvenc árnyalatod, ráadásul most a csillámos szemfestés különösen divatos. Karácsonyi partira egyenesen tökéletes választás.

Trend 2: A fények játéka

Tudtad, hogy habár a natúr smink időtlen klasszikus, mégis minden szezonban megvannak azok a finomságok, amik trendivé és egyedivé teszik? Idén a fényekkel játszunk egy kicsit jobban.
Tipp: Keverj a BB krémedhez egy kevés Missha BB boomert, hogy ragyogóbb legyen, de kiemelhetsz bizonyos területeket is vele: például lágy fényt adhatsz a szemhéjadnak és a belső szemzugnak is.

De ha nem ragaszkodsz a natúr sminkhez, akkor jöhet az ezüst vagy az arany is. Legyen krémes szemfesték, csillám, füstös smink vagy tusvonal, esetleg egy finom kiemelés az ajkak tetején vagy közepén, játssz a fénnyel...

Trend 3: A pinktől a bordóig

A pink és a bordó különböző árnyalatai szerepelhetnek a szemfestésben is, de az ajkakon még vagányabbak és divatosabbak. A drámaibb ajakfestés minden télen a középpontba kerül újra és újra, mert a telt, gazdag színek extra melegséget és életet visznek a hétköznapokba.

Nem kell, hogy feltétlenül rúzst válassz. Kontúrceruzával beszínezheted az egész ajkad, majd csak egy kevés rúzst vagy szájfényt tegyél a száj közepére. A smink többi része lehet visszafogott, de akár merészen bevállalós is, különösen, ha alkalmi sminkről beszélünk.

Trend 4: A cica a macska és a tigris

Biztosan kitaláltad már, hogy most a tusvonal lesz a középpontban. Ahány szem, annyi szín és forma. Lehet hosszú és vékony. Lehet grafikus vagy színes. Lehet formabontó... csak rajtad múlik. Az idei szezon menő bőrszerkóihoz szinte kötelező választás.

Tipp: A tusvonal alapjához válassz zselétust, hiszen könnyen húzhatsz vele vékony vagy extrém íveket és vonalakat. Először a formát alakítsd ki lépésről-lépésre, majd a hozzá adott ecsettel töltsd fel az ívet!

Trend 5: Óóóóóóóóriási szempillák

Állandóan azon vagyunk, hogy a szemünk nagyobbnak és hangsúlyosabbnak látszódjon, és ebben a szempilláink kiemelése az egyik legfőbb szövetségesünk. Csak amíg korábban arra törekedtünk, hogy pillánkét szétválasszuk őket, most az a trendi, ha tincsesen emeled ki őket.

Tipp: Használd a TonyMoly Pang Pang szempillaspirált, de  szokásos vízszintes helyett függőlegesen tartsd, és tincsenként vidd fel a festéket. Tovább tart így ugyan, de a végeredmény garantáltan hatalmasnak mutatja a szemeidet. (Persze ha rágyúrsz egy kis szempillanövesztő szérummal, akkor lehengerlő lesz a végeredmény.)

Biztosan feltűnt a képeken, hogy a szemöldökök mennyire merészek és erőteljesek. Ebben a szezonban a magabiztos megjelenés elengedhetetlen kellék, és a szemöldök nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bármerre is jársz, a tekintetek kövessenek.

Melyik a kedvenced?