Az 5 legmenőbb koreai sminktrend

Melyik állna neked a legjobban?

A koreai hírességek szeretnek változatosan sminkelni, és fantasztikus inspirációval szolgálhatnak. A nőiesség és kifinomultság, ami a koreai sminktrendek két legmeghatározóbb irányelve olyan hatásokat eredményeznek, amiket mi is nagyon szeretünk. Melyik állna neked a legjobban?

1. Cicaszemek

A cicaszemnek két fő jellegzetessége van. Az egyik az elnyújtott forma, a másik az erőteljes keretezés. Koreában inkább az élesebb, cicás kontúrt szeretik. Természetesen a fekete a legnépszerűbb választás, de előfordulnak színes változatok is. A felül fekete, alul csokoládé szín pedig frissebb, finomabb hatást ad a cicaszemnek. Az alsó pillák fölötti úgynevezett vízvonalat sem kell feltétlenül sötétre színezni. Akár világosan is hagyhatod, ha egyszerre szeretnéd optikailag nyújtani és nyitni a szemed.

2. Csillámos szemfestés

A másik kedvelt trend a nagyon fényes szemfestés. A csillogás fokozására csillámokat és nedves hatást is szívesen vetnek be. A ragyogó bőrhöz ez a típusú szemfestés fantasztikusan illik, és légies hatást kölcsönöz az egész megjelenésnek.

3. Finom, lágy pirosítás

A bronzos, napbarnított megjelenés nem igazán népszerű Dél-Koreában, ahol a porcelán hatású, világos, hibátlan bőr minden smink alapja is. A finom pirosítás és a lágy hatás, főleg hűvösebb tónusokban mindegyik kedvelt sminktrendhez csodásan illik, és ez a természetes, romantikus stílus ráadásul bármilyen alkalomra tökéletes választás.

4. Pink és barack ajkak

A friss és üde, fényes ajkak a teljesen természetestől a színátmenetes változatokig elbűvölően mutatnak az ajkakon. Az élénk, matt árnyalatok nem igazán jellemzőek. Ha feltűnőbb pink rúzs az alap, akkor a színátmenet tompítja a hatást és ettől dúsabbnak, csábítóbbnak tűnnek az ajkak. (Itt írtunk arról, hogyan.)

5. Egyenes vonalú szemöldök

Amíg Európában az ívelt szemöldökök a népszerűbbek, addig Koreában az egyenes szemöldök számít vonzóbbnak. Szeretnéd tudni, hogy miért? Az egyenes vonalú szemöldök ártatlanabb hatást kelt, ugyanakkor feszesebbnek, emeltebbnek mutatja a szem vonalát, plusz szépen kiemelheti a szem formájának az ívét.

Inspirációk:

Melyik a kedvenced?