A szájkontúrceruza, ahogy még nem használtad

Most, hogy újra divatba jön a szájkontúr ceruza, legyél Te az, aki mesterien használja. A színjátszós szájkontúrtól a jó szögig.

A szájkontúrceruzát senkinek sem kell bemutatni. Régi, hűséges darab a neszesszeredben, és tudjuk, hogy az ajkak formáját szokták megadni vele. De tényleg csak ennyi lenne, vagy akár ennél sokkal többet is tud?

1. Nem csak rúzsozás előtt kontúrozhatsz

Ismerős az az ijesztő kép, amikor egy sápadt szájat látsz erős kontúrral, mint a rúzsozás első lépése? És az érzés, amikor próbálod eltalálni, hogy mit is kellene rajzolnod (pláne, ha előtte alapoztad vagy kontúroztad az ajkaidat)? Így van a legnehezebb dolgod.
Csakhogy választhatod azt is, hogy előbb rúzsozol, és csak aztán kontúrozol. Így sokkal könnyebb a dolgod, hiszen ilyenkor már „csak” élesítesz a kontúron. Pontosan látod, hol van szükséged

2. Nem kell az egész ajkad körbekontúrozni

Talán meglep, de gyakran előnyösebb, ha nem rajzolod köre az ajkaidat, hanem „csak” a középső részt hangsúlyozod. Különösen igaz ez, ha a száj sarka lefelé fittyed kicsit, vagy ha az ajkak formáját kerekíteni szeretnéd.

3. Így lehet a szájkontúrceruzád színjátszós

Mindig pont az a szín hiányzik, amire éppen szükséged lenne. És nem mindenkinek van az összes rúzsának színével megegyező ajakkontúr ceruzája. Szerencsére erre nincs is feltétlenül szükség. Persze nem minden szájkontúr ceruzából lehet bármilyen színű. De ha van egy világos, natúr színű ceruzád, akkor könnyen játszhatsz vele. Mártsd a rúzsba, és csak utána dolgozz az ajkaidon. Haladj kisebb szakaszokban, amíg még tart a rúzs.

4. A ceruza rúzsalapnak is tökéletes

Nem csak a szemceruzák, de az ajakceruzák is fantasztikus alapot adnak a a többi festéknek. Akár önmagában, a teljes ajkakon is csodásak lehetnek (állag és szín kérdése), de fölé szemhéjpúdert, rúzst, szájfényt is tehetsz.
Ahogy az első pontban látod, nem kell a körvonallal kezdened. A száj közepe tökéletes kiindulási alapnak, majd haladj a szélek felé. Így könnyen kialakíthatod a formát, majd egy papírzsepire harapj rá, hogy a lehető legvékonyabb réteg legyen. Ezután kedved szerint folytathatod.

5. Honnan látod, hogy szimmetrikus-e a forma?

Először is hadd mondjam el, hogy ma már nem feltétlenül elvárás, hogy az ajkak teljesen szimmetrikusak legyenek, de a legtöbben mégis ezt szeretnék. Hogyan láthatod meg, mi nem stimmel, vagy hol van szükség igazításra? Emeld meg az állad, és nézz úgy a tükörbe. Amikor ebből a szögből látod az ajkaid, sokkal könnyebb megállapítanod, hogy hol nem tökéletes az eredmény.

Mikor rúzsozol legközelebb?