A legjobb alkalmi szemsminkek az ünnepi szezonra

Nem kell egyedül stresszelned azon, hogyan sminkelj a karácsonyi bulira, vagy szilveszterre, segítünk, hogy felejthetetlenül szép legyél!


A december igazi társasági szezon, és egyre másra érkeznek a meghívások. Végre lehet ragyogni, és olyan oldalaidat megmutatni, amit egyébként a hétköznapokban nem.

Hogyan sminkelj úgy, hogy ne érezd magad idegennek a saját bőrödben, mégis a legszebb oldaladat mutathasd?

Hoztunk neked inspirációkat, tippeket és tanácsokat, hogy az alkalmi sminked lenyűgöző legyen.

1. Füstös szemfestés, de most más színben…

A füstös szemfestés soha nem megy ki a divatból, és ez különösen igaz, ha alkalmi sminkről van szó. A karácsony és szilveszter azonban szeret igazán tarka, színes és vidám lenni. Így ha füstös szemfestésről van szó, bátran nyúlj a színekhez, nem kell a klasszikus barna és szürke kombinációknál maradnod.

Ha a szemed kék, akkor a bronzos-rezes füstös és a királykék füstös szuper választások.
Ha a szemed zöld, akkor a bordós kombinációktól igazi macskaszemeid lesznek.
Ha a szemed zöldesbarna, akkor a fenyőkék csodálatos.
Ha a szemed barna, akkor egy lila kombináció némi arannyal, esetleg az olajzöld is gyönyörűek rajtad.

És ha körbenézel az ünnepi sminkpaletták között, minden csillog, azaz akár kevés sminktudással is ragyogó, ünnepi szemfestésed lehet.

2. Csillám és metálfény

Hódít a csillám, és a metálfény. Bátran viselheted az ünnepi alkalmakra. Ha túlzásnak érzed az egész szemhéjadon, akkor elég lesz belőle egy tusvonal a szempilláid fölött. A csillámos vagy ezüstös szemfestéked vizes ecsettel felvíve gyönyörű, ünnepi fényt kap, és még tartós is lesz. Próbáltad már?

3. Ragyogó, irizáló, fukszia pirosító

Ha büszke vagy az arccsontodra, emeld ki! Mutasd meg másoknak is a királynői csontszerkezeted. Tegyél extra fényt az arccsontod tetejére, és zsebeld be a bókokat! Párosítsd dúsító szempillaspirállal és fényes ajkakkal. Gyönyörű lesz.

4. Műszempilla

Bármilyen is legyen a sminked, ha műszempillát is adsz hozzá, lenyűgöző leszel. Nem kell feltétlenül erős smink ahhoz, hogy magadra vond a figyelmet. Élvezd a tekinteteket, és ne bújj el! Ez most a te időd!

5. Csempéssz egy kis élénkséget a szemsminkedbe!    

Elég egy apró színfolt, és máris a hétköznapi sminked játékos és extra lesz. A belső szemzugban stratégiailag elhelyezett élénk színfolt azonnal kirí a tömegből és vidámabbá, energikusabbá teszi a megjelenésedet. Nem csak a belső szemzugban menők most az élénk, sőt akár neon színek, de a mélyítő vonalban vagy afölött is. Itt nem annyira a füstösen eldolgozott hatás a lényeg, hanem inkább a grafikusabb megjelenés. Különleges, bevállalós csajoknak.