A legelőnyösebb szemceruza színek kék szemhez

A finom halványkéktől az élénk kék íriszig

Sminkesként az egyik leggyakoribb kérdés, amit kapok, az az, hogy milyen színekkel emelhetjük ki legjobban a szemünket. Így jutottam arra a döntésre, hogy minden szemszín megérdemel egy külön cikket, hiszen tudom, hogy sokan kíváncsiak vagytok a válaszokra. Kezdjük a kék szemmel, aztán jöhet is sorban a többi…

Milyen színek emelik ki legjobban a kék szemet?

A leggyakoribb válasz a színkörrel jön, és teljesen jogosan. Azok a színek, amik a színkör pont ellentétes oldalán vannak, olyan keretet adnak a tekintetednek, amitől az leginkább élettelivé válik. A kéket legjobban a vele szemben lévő meleg árnyalatok emelik ki a legjobban. Az arany, a bronz és a réz ezért az egyik legnépszerűbb színek, ha a lehető legkékebbnek szeretnéd mutatni a szemed. De persze választhatod ezeknek a sokkal finomabb árnyalatait is. A karamell, a krémszín, a fahéj, a csokoládé, a vanília, a barack és a pezsgő bátran képezhetik a szemfestésed alapját. Ha a kék szemedben van pár arany pötty, akkor különösen élővé válik tőlük a tekinteted.

Jól áll a kék szemfestés a kék szemhez?

Az attól függ, hogy milyen kék, és hogy hol használod. Amikor olyan kéket választasz, ami megegyezik az íriszed fő színével, és közvetlenül a szemed körvonalánál használod, akkor valóban beleolvadhat a szemed a sminkbe. De ha más színekkel kombinálod, és nem közvetlenül az írisz mellé teszed, akkor jó úton jársz. De nem ez az egyetlen választásod. Ha olyan kékeket választasz, amik megjelennek a szemedben, de nem a fő árnyaltok, akkor a sminked harmonikus, ugyanakkor életteli lesz.

Mennyire válassz sötét, élénk vagy világos árnyalatokat?

Amikor a megfelelő színmélységet keresed, érdemes a színeid és a kontrasztjaid között keresgélni. Ha a kék szemed világos, és finoman lágyak a színeid, kevés kontraszttal, akkor a szemfestésben sem az élénkebb kékekre érdemes szavaznod, hanem az elegáns és a halvány kékek kombinációjára. Válassz puha átmeneteket és füstös hatást! Ha viszont eleven, feltűnően világító kék szemed van, akkor jöhetnek a kontrasztok, a feltűnőhatások. Különösen jól mutat a zöldalma, a padlizsán, az ezüstmetál, az indigó.

Neked mi adja a leglátványosabb hatást?