5+1 apró trükk, hogy a te sminked legyen a legmenőbb

Mi lenne, ha ahelyett, hogy valami bonyolultra és nehézre vállalkoznál, most apró, mégis hatásos trükköket vetnél be?

Nem feltétlenül kell, hogy a sminked nagyon drámai legyen ahhoz, hogy boldogan mosolyogj, amikor csak tükörbe nézel. Mi lenne, ha ahelyett, hogy valami bonyolultra és nehézre vállalkoznál, most apró, mégis hatásos trükköket vetnél be? Kezdjük is!

1. A primer nagyon is sokat számít, de nem mindegy, hogyan használod

Tudom, hogy már sokszor hallottál arról, hogy mennyire jó dolog a primer. És hogyan hozhatod ki a legtöbbet belőle? Használj nagyon keveset belőle! Tényleg elég egy leheletnyi belőle. Még annál is kevesebb a szemhéjra és az alsó szemhéjra, és az ajkak körvonalára.

2. A fénypontok ereje

Csak pár darab, apró fényfolt, és mintha belülről ragyognál. Nem a sminked tűnik fel, hanem a szépséged. A belső szemzug, a szemhéj mozgópontja (az íriszt fedő szemhéjrész), a szemöldök csúcspontja alatt, az arccsont teteje, az ajkak csúcsának íve és a száj közepe a legfontosabb részek. Még smink nélkül is csodásan érvényesülnek az arcvonásaid.

3. A csúcs a legfontosabb

A szemöldök csúcsa a legmeghatározóbb pontja. Amikor a szemöldöködet kiemeled, kezdd a csúccsal, hogy az legyen a legerőteljesebb. Így még a természetes hatású szemöldök is kiemelt és jól formázott, mégis harmonikus marad.

4. Elölről hátra, aztán hátulról előre

A szemceruza és a tus vonala akkor lesz jól definiált, ha nem csak egy irányba húzod meg, hanem visszafelé is. Azok a kis redőcskék, amik elbújnak, amikor balról jobbra haladsz megkapják a festékadagjukat, amikor visszafelé is meghúzod az ívet.

5. A pirosító üdeséget ad

Ne hagyd ki a pirosítót attól még, hogy barnább vagy, sőt akkor sem, ha bronzosítasz. A vörös rúzs mellé is jár. Ha a bőrtónusodat emeled ki, és jól választasz formát, akkor természetes, friss és életteli hatást érhetsz el.

+1. Pirosító újratöltve

Az egyik szupertrükköm az, hogy a pirosítóból egy cseppet a mélyítővonal fölé is teszek. Így a sminked színei harmóniába kerülnek, a tekinteted pedig azonnal a középpontba kerül.