Úszás után mi a helyzet a bőrápolással?

Sportolás után újra fel kell vinni a bőrápoló termékeket? Olvasd el a cikket.

A reggeli bőrápolási rutinra is kellő figyelmet szentelünk, remélve, hogy a feltett kozmetikumok megvédik bőrünket az esti rutinig tartó időszakban. Ez általában így is van, de mi a helyzet, ha napközben elmegyünk edzeni vagy éppen úszni?

Újra fel kell vinni a bőrápoló termékeidet egy edzés után?

Ha reggel, felkelés után edzel, akkor csak napvédőt elég feltenned, s a rutint zuhanyzás után tudod megcsinálni. Nagyon fontos, hogy edzés előtt távolítsd el a sminket, mert testmozgás közben a bőrünk izzadással szabadul meg a  pórusokban lévő szennyeződésektől, de a smink - különösen az alapozó - megakadályozza ezt. Edzés után minél hamarabb szabadulj meg izzadt ruháidtól és zuhanyozz le és mosd meg arcodat. Ezt követően alkalmazd a reggeli vagy esti rutinodat, beleértve az aktív hatóanyagokat is.

Mi van akkor, ha medencében úszok?

Napközbeni úszás után meg kell mosnod az arcodat, majd újra felvinni a szükséges kozmetikumokat. Ez magában foglalja az arclemosót, tonikot, hidratáló krémet és a fényvédőt. Az aktív hatóanyagok újbóli felvitelével várhatsz estig. Tulajdonképpen újra minden bőrápoló terméket fel kell vinned, amit az úszás előtt viseltél, mert a törölközővel könnyen letörölheted a kozmetikumok nagy részét. A hidratálásra mindenképp fordíts időt, hiszen az uszoda vizében lévő klór irritálhatja és száríthatja a bőrödet.

Strand után is újra kell kenni a bőrápoló termékeket?

Egy strandon töltött nap után mindenképp újra fel kell vinned a termékeket. Kezdd egy arclemosóval, majd használd a tonikot, hogy kiegyensúlyozd a bőrödet. Ezután jöhet a hidratáló, majd zárásként a fényvédő. Az aktív hatóanyagok várhatnak estig. Ez a rutin akkor is ajánlott, akár bemész a vízbe, akár nem. Az erős napsütésben izzadni fogsz, így naptejet két óránként újra kell kenni. A tonik és a hidratáló kiemelten fontos, ha tengerparton nyaralsz, mert a sós levegő és sós víz kiszárítja és irritálhatja a bőrödet.

Mi van, ha csak a szabadban töltöm a napot?

Egy szabadban töltött nap előtt csináld meg a szokásos reggeli rutinod, aminek a végén feltétlenül használj fényvédőt. A fényvédőt a nap folyamán próbáld meg két óránként újra kenni, a maximális védelem érdekében.

Ha meleg, párás nyári nap van egy hidratáló arcpermettel bármikor felfrissítheted a bőrödet. Ilyenkor is kiemelten figyelj a fényvédelemre, mivel az izzadás és az izzadság felgyorsítja a fényvédő kopását és csökkenti annak hatékonyságát.