Használd ki a sport méregtelenítő hatását a szépségápolásban!

Azaz hogyan alakítsd ki azt a szépségápolási rutint, ami legtöbbet adja a bőrödnek mozgás előtt, közben és után, és miért is jó ez neked?


Tudom, hogy milyen nagy a kísértés, hogy egy kicsit jobban nézz ki edzés közben is, és ezért néha egy kis smink is befigyel. Pedig gyúrhatsz arra is, hogy a bőröd önmagában is gyönyörű legyen, és smink nélkül is villoghass a természetes szépségeddel. Lovagold meg azokat a folyamatokat, amiket a sport indít el a szervezetedben és a bőrödben, és legyen még jobb érzés a testedben lenni.

Mik azok a folyamatok, amik sportolás közben beindulnak a bőrödben?

Amikor sportolsz, a pórusaid kitágulnak. Izzadsz, és a bőröd extra olajat termel. A szennyeződések, a smink maradványai, az izzadtság és az extra olaj mind egyszerre vannak ott az arcodon, miközben a pórusaid nyitottak, azaz mindaz, ami az arcodon van, beszivároghat a pórusaidba. Ez pedig egyenes út a pattanásokhoz, mitesszerekhez és a pórusok tágulásához.

Ha azonban jól ápolod, akkor a mozgás egyben a méregtelenítés, mélytisztítás és megújulás útja is lehet a bőrödnek.

Hogyan ápold a bőrödet edzés előtt?

A fentiekből kitűnik, hogy a bőröd tisztítása edzés előtt alapvető. Ne sportolj sminkben, mert az izzadtság és zsír, ami keveredik a bőrödön, oldja a sminkedet, és ez bekerül a pórusaidba.

Ha viszont a bőröd tiszta edzés előtt, akkor eggyel kevesebb az esélyed, hogy eltömítsd a pórusaidat.

Amit szintén érdemes megfontolnod, az egy nedvszívó hajpánt felvétele a mozgáshoz. Amikor elkezdesz izzadni, akkor a nedvesség, ami az arcodra folyik, magával hozza a hajápolóid maradványait is. A hajpánt így több fronton is megvédi a bőrödet.

Mit érdemes tenned a bőröddel edzés után?

Edzés után jöhet az újabb tisztítás. Ilyen esetekben a COSRX egy lépéses lapkája pattanásos bőrre praktikus és tökéletes választás.

Amikor van időd, kihasználhatod a tágabb pórusaidat, és érdemes feltenned egy pórustisztító maszkot.

Utána jöhetnek az eszenciák, az ampullák és hidratálók. Ha otthon vagy, és megengedheted magadnak, akkor a fátyolmaszkok is tökéletes választások.

Nézd meg a maszkokat!

Zuhanyzáskor a testedet is radírozd át. A Konjac szivacsok vagy az Etude House Jellyfish hámlasztó szilikon kefe hasznodra lehet, ha egy kis plusz gyengéd gondoskodást akarsz adni bőrödnek.