Akkor is nézhetsz ki jól, ha megfáztál, azaz így szépülj az influenza szezonban!

Van megoldás a vérágas szemekre, hámló orra, kicserepesedett ajkakra… Íme a segítség:


Bármerre nézel, tombol az influenza szezon? Köhögés, tüsszögés, fáradtság, láz? Amikor minden olyan nehéz, akkor is biztosan szeretnéd jól érezni magad a bőrödben, és megadni magadnak az ápolást. A betegség nagyon is meglátszik a bőrödön, de tehetsz azért, hogy megadd magadnak, mindazt, amire szükséged van.

1. Igyál sok vizet

A szervezetednek mindig sok vízre van szüksége ahhoz, hogy egészséges legyen, amikor beteg vagy, akkor még többre. A szárazabb bőr, a pirosság, a cserepes ajkak pont azt jelzik, hogy a víz bevitelével ideje még turbóbb fokozatra kapcsolni.

2. Aludj sokat, és szépülj közben

A másik legjobb barátod, mind a gyógyulásban, mind pedig a szépülésben, az az alvás. A regenerálódás ezalatt tud a leginkább megvalósulni. Ha kihasználod ezt az időt arra, hogy megnyugtasd és tápláld is a bőrödet, akkor a hámló, száraz, fakó részeknek is van lehetősége gyógyulni. Az éjszakai maszkok most igazán kifejthetik a hatásukat. Amit választasz, az legyen könnyedebb, ne annyira gazdag, viszont a hidratáló és regeneráló hatás, mint duplán fontos. A PURITO Dermide Cica Barrier éjszakai maszk pont ezt nyújtja a számodra.

3. Válaszd a könnyen felszívódó, azonnali frissességet adó arcápolókat!

Arcpermettel akár napközben, bármikor extra hidratálást nyújthatsz a bőrödnek. A Benton Aloe-Propolisz nyugtató zselével le tudod húzni a pirosságot, és feltölteni a bőrödet, anélkül, hogy elnehezítenéd. Ha az orrod nagyon hámlik és fáj, akkor a Benton csiga-méh koncentrált arckrémmel tudsz egy kis megnyugvást, és regenerálódást nyújtani nekik.

4. A párologtató segít

Mr megint a nedvesség, igaz? A párologtatás enyhíti a bőrszárazság tüneteit és a légzésednek is jót tesz. Tehetsz bele aromaolajat is, hogy csökkentsd a megfázás tüneteit, fertőtleníts és energetizálj.

5. Előzd meg az ajkaid cserepesedését

Extrém körülmények között az ajakbalzsam önmagában még nem elég. Vigyáznod kell az ajkaidra. Kerüld a túl forró italokat, és a csípős vagy nagyon savas ételeket, amik csak súlyosbítják a helyzetet. Bármilyen szárazak is, ne nyalogasd a szádat, mert a savas hatás, csak még cserepesebbé teszi. A mézpakolás is elősegíti a sebek gyógyulását, éjszakáira pedig kend be vastagon az ajkaidat a balzsammal, hogy legyen ideje felszívni a tápanyagokat.

6. A smink is segít

Néha egy kevés smink is elég ahhoz, hogy boldogabban nézz tükörbe. Amikor beteg vagy, ez a hangulatjavítás kincset ér. És ehhez nincs is szükséged sok mindenre. Egy kevés BB krém, némi halvány rózsaszín pír (a pirosas és élénk pirosítók csak még inkább kiemelik, hogy piros az orrod), és egy kis színezett ajakbalzsam már önmagában is sokat jelent. Szempillaspirálból ilyenkor érdemes vízállót választani, mert a szemeid nedvesebbek, így a klasszikus szempillaspirál könnyebben lemaszatolódik.