Mit tehetsz a bőrödért napközben?

Mert nem csak reggeli és esti arcápolás létezik.

El tudom képzelni, ahogy most felszisszensz magadban, hogy

„Dehát már eddig is egy csomó mindent teszek a bőrömért. Sok-sok lépést minden reggel és este. És ehhez most jöjjenek a napközbeni extra lépések?”

Semelyik lépés nem kötelező. Az a kérdés, hogy milyen a bőröd, és mi segít, hogy elérd a szépségcéljaidat.

A napközbeni bőrápolás azt jelenti, hogy gondoskodsz a bőrödről, és odafigyelsz a szükségleteire, és megadod neki mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy egészséges legyen.

Mit tehetsz a bőrödért a nap során?

Hogyan változik a bőröd állapota miután reggel „jól megetetted”?

Lehet vízhiányosabb… Mi segít ezen?

- Igyál elegendő folyadékot. A belső segítség legalább annyit jelent a bőrödnek, mit a külső. Ráadásul a hialuronsav felhasználja ezt a nedvességet, hogy kipárnázza vele a bőrödet.
- Hialuronsavat és kollagént belsőleg is vihetsz a szervezetedbe.
- Használj hidratáló permetet, mint a Benton teafás arcpermet
- A párásító az egyik legjobb barátod. Nem véletlenül figyel ott sok koreai íróasztalán.

Lehet zsírosabb… Mi segít ezen?

- Használj mattító lapokat, ami felszívja a felesleges zsírt.
- Néha púderezd át az arcod. Mielőtt azonban ezt tennéd, egy papírzsepivel vagy kozmetikai kendővel finoman fuss át az arcodon, hogy a púder csak könnyedén tapadjon.

Lehet pirosabb… Mi segít ezen?

- Nyugtasd meg amilyen hamar csak tudod. Ajánljuk a Benton csiga-méh esszenciát, amit finoman belepaskolhatsz a bőrödbe, akár még smink fölé is.

Szüksége lehet napvédelemre… Mit tehetsz ilyenkor?

- Ha nem sminkeltél, akkor pár óránként érdemes újra felvinned egy kis napvédő krémet egyenletesen eloszlatva az arcodon.
- Ha sminkeltél, akkor egy cushion pamaccsal nyomkodj bele új adag napvédőt a bőrödbe. Ne kend, hanem nyomkodd bele a bb krémedbe, így erős védelmet kapsz, de a sminked is megmarad. Ha cushion alapozót használtál, akkor a napvédő helyett az is elég, ha egy újabb réteget viszel fel. Ilyenkor is érdemes előbb egy papírzsepivel/szalvétával/kozmetikai kendővel felitatnod a felesleges zsírt/olajat az arcodról.

Te mit teszel napközben a bőrödért?