Hogyan mosd le helyesen a sminked?

Próbáld ki már ma este!


Biztosan te is tartós és szép sminket szeretsz viselni. Vékony rétegekben dolgozol, hogy a sminked ne kenődjön el, és jó érzés is úgy a tükörbe nézni, hogy a látvány nem mosódott el.

A festéket viszont már nem is olyan könnyű jól, kíméletesen, mégis hatékonyan lemosni.

Mire figyelj oda, amikor este lemosod a sminked?

1. Használj külön sminklemosót, és ne bízz mindent az arclemosódra!

A sminked ragaszkodik az arcodhoz, és jól tapad. Az általános arctisztító habok nincsenek arra felkészülve, hogy az extra festékkel is elbánjanak, leginkább jobbra balra tudod kenni velük a festéket.

A hétköznapi szennyeződéseket, és az arcon lévő faggyút viszont könnyen el tudod velük távolítani, de a sminkkel ugyanez már nem fog menni.

Azaz először a sminket mosd le, és az arclemosót ezután vesd be! Így lesz majd tiszta az arcod. De mégis hogyan?

2. Hagyd a sminklemosót kicsit hatni, mielőtt letörlöd

Ahelyett, hogy sikálni kezdenéd a bőröd a sminklemosóval, sokkal hatékonyabb, ha hagyod, hogy egy kicsit fellazítsa a festéket. Ez különösen igaz a szempillák közötti részekre, ahol a festékhez nehéz hozzáférni.

Ha azonban egy sminklemosós vattával előbb befeded a területet, és legalább fél percig hagyod, hogy kifejtse a hatását, akkor utána máris könnyebb dolgod van. Ezzel a fél perccel sok felesleges húzogatástól kíméled meg a bőrödet.

3. Alulról felfelé mosd le a szempillaspirált

Az lenne a magától értetődő, és legtöbbször úgy is szoktad megpróbálni lemosni a szemfestést, hogy becsukod a szemed, és a pilláid felső részét kezded el sikálni a szemfestéklemosóval. Rossz ötlet.

Miért rossz ötlet?

Mert a szempillaspirált a pilláid alsó részére sokkal bővebben vitted fel, de pont nem onnan kezded el lemosni. Ha azonban erre a részre több energiát és időt szánsz, akkor nem csupán hatékonyabb leszel, de gyorsabban is végzel majd.

4. Nem csak a vattakorong létezik.

Annyira megszoktuk már, hogy a sminket vattakoronggal vagy vattapamaccsal távolítjuk el, hogy néha el sem gondolkozunk azon, hogy van más választásunk is.

A vattapálcikákkal például sokkal gyengédebben és célratörőbben tudod megtisztítani az alsó és felső vízvonaladat, vagy a pillák közötti részt, ahol a tus és a szempillaspirál hajlamos elrejtőzni a lemosás elől. Egy tiszta szempillaspirál kefe, amit szemfestéklemosóba mártasz, és átfutsz vele a pilláidon, mielőtt elkezdenéd a lemosást, szintén előre dolgozik neked.:)

Ha nem távolítod el alaposan a sminkedet lefekvés előtt, könnyebben eltömítődnek a pórusaid, pattanások alakulhatnak ki, és még az arcodban lévő kollagén is megsínyli.

Neked van tuti módszered?