7 tipp, hogy profi hajszárítás nélkül is dúsabb hatású legyen a frizurád

Akkor is lehet dús hajad, ha nem szeretsz hajat szárítani

Szeretjük a dús, erős hajat, de ritkán szeretjük azt a macerát, és extra munkát, ami azzal jár, hogy a legszebben mutathassuk meg. Akár a meleg miatt nem használsz hajszárítót, akár mert nem érzed magad elég ügyesnek, akár „csak” olyan tippeket keresel, amiket kedvedre használhatsz, biztos találsz itt olyan tippet, ami a kedvedre való lehet.

1. Válaszd el a hajad máshol!

Ha eddig a bal oldalon volt a választékod, most tedd át kicsit a jobb oldalra, és azonnal dúsabbnak tűnik a hajad. Ha középen volt, akkor egy mélyebb választék a jobb vagy a bal oldalon látványos változás lehet.

2. Rázd és rögzítsd!

Rázd meg a hajad, hajtsd előre a fejed, dobd hátra, majd rögzítsd egy könnyű hajfixálóval, és azonnal nagyobb tömegűnek tűnik a hajad.

3. Vesd be a száraz sampont!

Ha a tövek megemeléséről, és dús hajról van szó, akkor a száraz sampon a legjobb szövetségesünk. Ne csak a töveket fújd be vele, hanem kapjanak a fürtök is egy kicsit. Egy kis szünet után pedig alaposan fésüld át a hajad. Két hajmosás közt maximum egyszer fújd be a hajad száraz samponnal!

4. A haj tövét hajsütővassal is megemelheted

Nem az egész haj göndörítésére gondolunk most, hanem arra, hogy a felső réteg alatti részen, vízszintesen, emelve fektesd a hajad a hajsütővasra. Így azonnal megemeled a felső szekciót is.

5. A jól bevált hajcsavaró is tudja a trükköt

Régi klasszikus, és még mindig szuperül funkcionál a hajcsavaró. Különösen a melegíthető hajcsavarók segíthetnek sokat, hogy azonnal emeltebbnek, és dúsabbnak látszódjon a frizuránk. A nagyobb átmérőjű hajcsavarók nagyobb emelést és dúsabb tincseket eredményeznek.

6. Tupírozz!

Persze csak módjával és finom érdemes tupírozni. Vegyél a kezedbe egy tincset és a tupírfésűvel a hátsó részen finoman haladj lefelé. Mindig lefelé vidd a fésűt, mert ha fel és le is tupírozol, károsíthatod a hajad.

7. Válaszd a legjobb hajkefét!



Ha a hajunkról van szó, és dúsabbnak szeretnénk mutatni a tincseinket, akkor érdemes megválogatni, hogy mivel fésülködünk (már ha fésülködünk egyáltalán:)) A vaddisznósörte kefék kifejezetten népszerűek, mert segítenek a hajszálakon lévő zsír egyenletesebb elosztásában, emiatt a tövek nem lapulnak le annyira. Az új fejlesztésű, spirális szálakkal ellátott hajkefe pedig látványosan szétválasztja és megemeli a hajat, ráadásul még a fejbőrt is masszírozza.

Nektek mi a trükkötök?